Volgend event: Hemicuda rally 2024 20 oktober 2024 - Koekelare

Dagen
Uur
Min
Sec
Terug

HEMICUDA RALLY 2024 – FULL HOUSE

Met bijna 150 teams aan de start is de Hemicuda Rally van 19 & 20 oktober opnieuw helemaal volzet. Of Bjorn Syx (Citroën C3 Rally 2) zich net als vorig jaar opnieuw op het hoogste schavot mag hijsen, is uiterst onzeker. De proeven van de Hemicuda Rally liggen de wagens met een hoge topsnelheid, dus zullen Kurt Boone (Mitsubishi Lancer Evo IX) en Gunther Monnens (Porsche 991 GT3) zeker komen aandringen. Maar laat ons ook de Nederlander Richard Pex (Skoda Fabia RS Rally 2) niet vergeten, die vorig jaar in Koekelare al heel wat ervaring kwam opdoen. Of Chris Vandamme, man van de streek, die zijn prachtige Alpine A110 beter en beter leert kennen.

Bij de Historic wagens zal het er niet minder spectaculair aan toegaan. Paul Lietaer (Opel Ascona 400) zal na zijn deelname in de Rally van Corsica op scherp staan. Dat zal ook nodig zijn, om de pk-rijke BMW M3 van Didier Vanwijnsberghe achter zich te houden. Maar er is ook Vincent Verschueren (Subary Legacy Group A), voormalig Belgisch nationaal rallykampioen, die niet naar Koekelare komt om een bijrol te spelen.

Op zaterdag 19 oktober start de eerste klassementsproef om 18:00 uur op KP Middelkerke. De wagens starten in omgekeerde nummervolgorde, alle snelle jongens rijden dus in het donker. Toeschouwers kunnen terecht op het publiekspunt aan de start, parkeren kan (aan 1 kant van de weg) in de Steenstraat die van Zevekote naar Leffinge loopt. Voor wie enkel op zaterdag gaat kijken, kan een inkomticket van 10 EUR kopen dat enkel op de KP Middelkerke geldig is.

Zondagochtend start het echte werk. De teams starten volgens hun klassement van zaterdagavond voor drie lussen van drie klassementsproeven: de technsiche KP Kortemark, de snelle KP Houthulst en de KP rond de Hovaeremolen in Koekelare. De site van Bouwmaterialen Willaert vormt opnieuw decor voor het service- en regrouppark. Om 17:15 uur komt de winnaar, na meer dan 100 km tegen de klok, daar op het podium.

Een inkomkaart voor het volledige weekend kost 20 EUR. Kaarten kunnen gekocht worden op alle toegangswegen naar de KP’s. Wie zijn inkomkaart koopt in de hangar van Bouwmaterialen Willaert, krijgt er gratis een programmakaart bovenop.